Csütörtök, 02 25th

Last updateSze, 13 Nov 2019 9am

Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

HONLAP VÁLTOZÁS

Ralo

KEDVES LÁTOGATÓK!

 

ISKOLÁNK WEBLAPJA KARBANTARTÁS ALATT ÁLL.

Megszépül a sportudvar fala

Száraz Tamás

A 140. ünnepi tanévünk egyik kezdeményezése volt, hogy az iskola sportudvarának kőfala megszépüljön és a gyerekek fantáziájából táplálkozó festményekkel gazdagodjon. A tanév elején pályázatot hirdettünk " A legjobb iskolai programom" címmel, melyre minden osztályból érkeztek pályaművek. A zsűri kiválasztotta a legszebb rajzokat, festményeket, amelyek épp a napokban kelnek életre az alkotók és segítőik ecsetvonásai nyomán. Igazi kis freskók, csodás színes faliképek születésének lehetünk szemtanúi! A teljes "tárlatot" júniusban, az ünnepi tanév lezárására érkező vendégeink is megcsodálhatják majd.

k1

k2

Budapesten a Kassai iskola vízilabda csapata

Száraz Tamás

A hét elején nálunk járt a Kassai iskola vízilabda csapata. Hétfőn iskolánk tanulói kísérték el egy közös sétára a vendég tanulókat a Budai Várnegyedbe, majd kedden egy barátságos vízilabda mérkőzés formájába mérték össze erejüket tanulóinkkal.

Séta a várnegyedben (képgaléria)

Elektronikus napló szülői belépés változás

Száraz Tamás

Kedves Szülők!

Az elektronikus naplót folyamatosan frissítik így most az egyik újítás, hogy megszűnt a külön szülői bejelentkező modul.
A szülők mostantól a napló főoldalának bejelentkező részét tudják használni ami eddig kizárólag a diákok bejelentkezésére szolgált.
Sajnos néha előfordul, hogy a szülői jelszó beírásakkor a napló hibás jelszó üzenetet küld. Ilyenkor megjelenik középen a jelszó alatt egy legördülőmenü, amiből ki lehet választani, hogy szülői bejelentkezés. Ezután már a napló el fogja fogadni a szülői jelszót is.

Száraz Tamás
rendszergazda 

Iskolapóló átvétele

Koncsag Emese

Tisztelt Szülők!

Alsós tanulók részére az iskolapóló, illetve a sál/nyakkendő május első hetében vehető át (május 5-8. között) a titkárságon.

Koncsag Emese

iskolatitkár

Iskolai szünnapok

Hőnig Anikó

Tanítási szünetek

Tanítás nélküli munkanapok

2016. október 15. szombat

2016. október 26. szerda

2017. február 9-10. csütörtök-péntek

2017. április 12. szerda

2017. május 5. péntek

2017. május 8. hétfő

 

Rendkívüli tanítási nap:

2017. január 21. szombat - 8. évfolyamos tanulók írásbeli felvételi vizsgája (többi osztálynak múzeumlátogatás)

 

Tanítási szünetek:

őszi szünet             2016. november 2-4. (utolsó tanítási nap: 2016. október 28. péntek, első tanítási nap: 2016. november 7. hétfő)

téli szünet               2016. december 22. – 2017. január 2. (utolsó tanítási nap: 2016. december 21. szerda, első tanítási nap: 2017. január 3. kedd)

tavaszi szünet        2017. április 12. – 2017. április 18. (utolsó tanítási nap: 2017.április 11. kedd, első tanítási nap: 2017. április 19. szerda)

nyári szünet:           2017. június 16-tól

Étkezési kedvezmények

Száraz Tamás

Az étkezési kedvezmények figyelembe vételéhez kérjük a következő tanévre június 16-ig adják le az igazolásokat személyesen vagy e-mailben /Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. /.
- 3 vagy több gyerekes: a csatolmányban szereplő szülői nyilatkozat kitöltése
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény: szeptemberben is érvényes határozat
- Tartós beteg: szeptemberben is érvényes szakorvosi igazolás, vagy MÁK igazolás.

Bővebben...

Csik Katalin

Hőnig Anikó

 Keszthely Csik Ferenc knyv 026   csik katalin

Csik Katalin 1944 januárjában született Budapesten olimpiai bajnok úszónk, Csik Ferenc és Philippovich Fedóra második gyermekeként. Mindig meghatódva emlékezett vissza arra a pár együtt töltött évre, ami négyőjüknek megadatott mindaddig, míg a háború szét nem választotta a családot.

Édesapja Katalin születésekor tanársegéd volt a Királyi Testnevelési Főiskolán és közben sportorvosként is dolgozott. Ám a háború közbeszólt és vége lett a családi boldogságnak. Apját a katonaorvosi teendői elszólították a családtól, a felesége és a gyerekek a biztonságosabb Keszthelyre költöztek a nagyszülőkhöz. Úgy tűnt, hogy újból láthatják egymást, ám édesapjuk balszerencsésen az utolsó napokban egy bombatámadásban életét vesztette. A gyerekeket nagyon megviselte szeretett apjuk elvesztése. Édesanyjuk mindig nagy szeretettel beszélt róla: „Végtelenül jó ember volt, jó apa, lelkiismeretes orvos, mindenben helyt tudott állni.”

Csik Katalin nagy tisztelettel és szeretettel gondozta édesapja örökségét. Két könyvet szerkesztett, melyben összegyűjtötte a rövid, de tartalmas életet élő olimpiai bajnokról fennmaradt emlékeket. Szívügyének tartotta, hogy sportoló ifjúságunk, minél jobban ismerje édesapját és példaként tekintsen rá. Ünnepélyeinken gyakori vendég volt, baráti szálakkal kötődött nevelőtestületünkhöz.

Szülői tájékoztató

Koncsag Emese

Szülői értekezletek időpontja:

2015. augusztus 31. - 17 óra - első évfolyam,

2015. szeptember 1-je - 17 óra: 2-3-4. évfolyam,

2015. szeptember 9. - 17 óra felső tagozat, 17,30-tól gimnázium számára.

Iskolavezetés

Fotópályázat

Hőnig Anikó

Iskolánk fotópályázatot hírdet tanulói számára. Pályázni olyan, két évnél nem régebben készült fotóval lehet, amelyet a diák maga készített. 

pályázati kiírás

nevezési feltételek

adatlap

Fontos információk a napköziről

Hőnig Anikó

Tisztelt Szülők!

Törvény szerint tanulóinknak kötelessége  16 óráig az iskolában tartózkodni.  Ez a szabály minden általános iskolai évfolyamra vonatkozik. (1-8.)

 A délutáni foglalkozások alól, egyedi elbírálás alapján, szülői kérelemre az iskola igazgatója felmentést adhat.

Felmentési kérelem-engedélyező határozat hiányában az engedély nélküli távollét éppúgy igazolatlan mulasztásnak számít, mintha a diák a tanítási óráról hiányozna.

A kérelem módosítására kizárólag egy alkalommal - a II. félév elején – van lehetőség.

A 2016/17-es tanév zökkenőmentes indítása érdekében kérem a Tisztelt Szülőket, segítsék munkánkat a kérelmek határidőre (2016. szeptember 15.) történő benyújtásával!

kérelem

Támogató együttműködésüket köszönjük! 

Iskolavezetés                                                  

Tájékoztató az iskolai étkeztetésről

Hőnig Anikó

Tisztelt Szülők!

A kerületi közétkeztetés adminisztratív lebonyolítását végző II. kerületi Városfejlesztő Zrt továbbfejlesztette és a szülők számára is bevezeti az iMenza rendszert, mely 2017. január 2-tól lép életbe.

iMenza bejelentkezési oldal:  www.imenza.hu/BP2

további tájékozató

Gólyatábor 2016

Hőnig Anikó

2016. szeptember 1-3. között a 9. évfolyamra felvett diákjaink a hagyományainknak megfelelően a gólyatáborral indították az évet. Itt jobban megismerhették egymást és osztályfőnökeinket, egy-két tanárukat és pár felsőbb éves diáktársukat, az ifiket. 

beszámoló

képek

Rajzpályázaton nyert testnevelés óra Csipes Tamara olimpiai bajnokkal

Hőnig Anikó

2017. február 7-én különleges testnevelés óra részese lehetett a 6.a osztály, hiszen Csipes Tamara olimpiai bajnok vezetése alatt dolgoztak a diákok.  Iskolánk még 2016 decemberében részt vett azon a rajzpályázaton, amelyen ezt a rendkívüli tanórát meg lehetett nyerni. Több száz alkotás közül Oláh Réka, 6.a tanuló akvarell munkájával nyerte el a fődíjat, osztályának. Az elméleti és a gyakorlati foglalkozáson részt vehettek azok a tanulók is, akik beneveztek iskolánkból a rajzpályázatra: Gerstenkorn Tádé 5.b, Nemes Ajsa Virág 5.b, Sólyom Hanna 5.b, Varga Marcell 5.b,  Isztl Patrícia 8.b és Pintér Márton 8.b osztályos tanulók. 
A gyakorlati órán kellemesen elfáradtak tanulóink, nagyon élvezték az innovatív tanórát a jeles olimpiai bajnokkal. A munkájuk a továbbiakban iskolánk falát díszítik, a tornaterem előtti térben.

riportfilm az eseményről

Felvételi a 2020/2021-es tanévre

Iskolánkról

Iskolánk többcélú, összetett intézmény. Alaptevékenysége az általános iskolai, gimnáziumi és köznevelési típusú sportiskolai nevelés és oktatás. Ez 8 évfolyamos általános iskolai és 4, illetve 5 évfolyamos gimnáziumi képzéssel valósul meg.

Az iskola egyik profilját tekintve sportiskola, fő célja az élsportoló diákok számára az edzés, a versenyzés és a tanulás összehangolása, segítése.


Kapcsolat

  • Cím: 1027. Budapest, Medve utca 5-7.
  • Telefon: 201-1137, +36-20-228-0543
Ön itt van: Home Hirek